sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Pähkinäiset papupihvit

Tein viime viikolla pitkästä aikaa papupihvejä, jotka ovat oivallinen vaihtoehto niille iänikuisille (vaikkakin herkullisille) jauhelihapihveille. Kasvispihvien kanssa on joskus ongelmana niiden pysyminen kasassa, mutta nämä pihvit ovat sopivan kiinteitä rakenteeltaan, sillä soseutetut kidneypavut tekevät massasta riittävän jämäkän. Pähkinärouhe antaa pihveihin kivasti rakennetta. Tulisen ruuan ystävä lisää taikinaan reippaasti chilijauhetta tai -hiutaleita. Suolattomana versiona nämä maistuivat myös vuoden vanhalle veljentytölleni. Pihvit paistuvat nopeasti, joten tämä resepti sopii hyvin kiireiseen arkeen. 

Pähkinäiset papupihvit (6 isoa pihviä)


2 banaanishalottisipulia pieneksi silputtuna
tölkillinen kidneypapuja chilikastikkeessa
2 pientä porkkanaa raastettuna
1 dl jauhoja (esim. speltti- tai kaurajauho)
pari kourallista cashewpähkinöitä rouhittuna
tarvittaessa tilkka vettä
suolaa ja pippuria
chilijauhetta tms tulista, jos haluat hiukan mausteisemmat pihvit

Silppua ja kuullota sipuli tilkassa öljyä. Shalottisipuli on helppo pilkkoa niin pieneksi, että palaset eivät erotu pihvistä. 
Valuta pavuista puolet nesteestä pois ja soseuta ne sauvasekoittimella. Saa jäädä sattumia. 
Raasta porkkanat. 
Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. 
Sekoita papusoseeseen porkkanaraaste, sipuli, pähkinärouhe ja jauhot ja mausta. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos seos tuntuu kovin rakeiselta. 
Paista oliiviöljyssä pannulla kauniin ruskeiksi. 

Tarjoiluvinkki: Runsas kasvisateria syntyy, kun tarjoat papupihvien kanssa uunipunajuuria, fetasalaattia, coleslaw'ta ja mummonkurkkuja. Pihvit maistuvat myös hampurilaisessa chilimajoneesilla ja tuoreilla kasviksilla höystettynä. 



4 kommenttia:

  1. Kunnon kasvispihvit voivat olla monesti parempia kuin jauhelihapihvit. Herkullisen näköinen annos!
    Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Marika <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvispihvit ovat herkkua! Kiitos Outi ja mukavaa viikon alkua <3

      Poista
  2. En ole syönyt papupihvejä, mutta uskonpa, että nekin on yhtä hyviä kuin vaikka mitkä tahansa muut porkkanapihvit. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta. Ihanaa päivää Marika <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten vaan kokeilemaan, Tiia ;) Kepeää keskiviikkoa!

      Poista

Kiitos kun kävit ja kommentoit!