torstai 12. lokakuuta 2017

Limejuustokakkua ja punaisia hedelmiä

Aah, näitä syksyn herkullisia värejä! Luonnon punaiset ja keltaiset sävyt hehkuvat harmaan sumuisen ja sateisen sään keskellä, ainakin vielä hetken. Syksyn värien ja ihanan hedelmätarjonnan inspiroimana lähdin kehittelemään tätä syksyistä juustokakkua, jossa yhdistyvät tuhti tuorejuusto, raikas lime ja punaiset hedelmät ja marjat. Kakku on tehty ilman liivatetta eli juustomassan pitää olla riittävän jämäkkä pysyäkseen kasassa sulaneenakin. Koristelussa on käytetty hedelmien ja marjojen lisäksi karamellisoitua cashew-pähkinää, joka on sellainen herkku, ettei meinaa säästyä mihinkään koristeluihin vaan menee sellaisenaan parempiin suihin. 

Pidemmittä puheitta: Tällaista kakkua lähdetään tekemään.




Limejuustokakku


Pohja
170 g Digestive-keksejä
50 g sulatettua voita

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g sitruunarahkaa
2 dl vispikermaa vaahdotettuna
1 limen mehu
2 limen raastettu kuori
sokeria (laita ensin 1 dl ja maista, onko riittävästi)

Koristeluun
Luumuja
Vadelmia
Karhunvadelmia
Tuoreita viikunoita
Punaisia viinirypäleitä
(Karamellisoitua cashewpähkinää)


Vuoraa 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

Hienonna keksit muruiksi. Teen tämän siten, että laitan keksit isoon pakastepussiin ja kaulitsen ne muruiksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja laita vuoka kylmään.

Vaahdota kerma. Pese limet hyvin, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Maista ja säädä makeus kohdalleen. Limen maku ei tule kunnolla esille, jos sokeria on liian vähän. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita kakku peitettynä pakastimeen. Anna jähmettyä vähintään 4 h.

Ota kakku sulamaan huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele viipaloiduilla luumuilla, halkaistuilla viinirypäleillä, viikunaviipaleilla ja marjoilla. Myös karamellisoidut pähkinät sopivat erinomaisesti kakun koristeluun. Käytä koristeluun reilusti marjoja ja hedelmiä, niin kakusta tulee hedelmäisen raikas ja runsas. Pikkutarkat kuviot eivät ole tässä koristelussa olennaisia vaan tavoitteena on luoda runsaudensarvi syksyisiä värejä ja makuja.

Hyvää viikonloppua! 





4 kommenttia:

  1. Onpa kaunis tuo koristelu. Juustokakut on ihan mun lemppareita.
    Mukavaa syysiltaa sinulle Marika <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi <3 Aurinkoista syysviikonloppua sinulle!

      Poista
  2. Oi oi, nyt on kakku mun makuun! Ihanat raaka-aineet ja niin kauniskin <3. Saisinpa palasen tästä ruudulta napata. Mukavaa syksyn jatkoa Marika <3.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja kommentoit!