torstai 28. syyskuuta 2017

Juusto-pekonisämpylät

Jokainen, jolla on kouluikäisiä lapsia, pohtii varmasti aika ajoin, mitä lapset söisivät välipalaksi. Onnekkaita ovat ne vanhemmat, joiden lapsiin uppoaa mikä ruoka tahansa. Meidän perhe ei ihan tuohon kategoriaan valitettavasti kuulu. Niinpä riemu on suuri, kun löytyy joku uusi ruoka, joka maistuu peräti molemmille lapsille. Perheen teini oli löytänyt Lidlin paistopisteen juusto-pekonisämpylät, jotka tietenkin maistuvat parhaalta paistotuoreina. Niinpä kauppareissujen vähentämiseksi päätin kokeilla omaa reseptiä, ajatuksena leipoa juusto-pekonileipäsiä pakastimeen ja sieltä sitten sulatettavaksi nopeaksi ja maistuvaksi välipalaksi. Ensimmäisen kokeilun kanssa kävi sitten niin, että eihän siitä satsista mitään jäänyt pakastettavaksi vaan kaikki katosivat muutamassa tunnissa parempiin suihin. Ilmeisen onnistunut kokeilu siis, joten laitetaanpa jakoon. 

Juusto-pekonileipäset (16 kpl)

3 dl vettä
3 tl kuivahiivaa
6,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,75 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä

Pinnalle
140 g pekonia
150 g pizzajuustoraastetta


Lämmitä vesi hieman kädenlämpoistä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva, suola, jauhot ja kaurahiutaleet kulhossa. Lisää vesi ja alusta taikina hyvin. Lisää öljy ja alusta, kunnes öljy on imeytynyt jauhoihin ja taikina on pehmeää eikä tunnu rasvaiselta. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa 20 min.

Kuutioi pekoni (tai käytä valmiita pekonikuutioita) ja paista se paistinpannulla omassa rasvassaan rapeaksi.

Jaa kohonnut taikina 12-16 osaan, riippuen siitä kuinka isoja leipiä haluat tehdä. Kuvan leipäset on leivottu litteähköiksi, noin 7x7 cm neliöiksi, jolloin taikinasta tuli 16 kpl leipiä. Anna kohota leivinliinan alla. Jaa rapea pekonimuru ja juustoraaste leipästen päälle, ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 min, kunnes juusto sulaa ja leipä alkaa hieman saada väriä.

Leivät maistuvat sellaisenaankin, mutta ne voi myös täyttää vaikkapa kasviksilla.



4 kommenttia:

  1. No en ihmettele yhtään, että nämä sämpylät menevät kuin kuumille kiville. Herkullisen näköisiä, nam!

    VastaaPoista
  2. Kovasti on nirson puoleisia nuo meidänkin ipanat. Perunarieskat on meillä tehneet kauppansa...itsetehtyinä tietenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuore rieska ja voita päälle, nam! Varmasti maistuu :)

      Poista

Kiitos kun kävit ja kommentoit!