sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Punajuuri-kvinoavuoka vuohenjuustolla

Punajuuri ja vuohenjuusto ovat mainio syksyinen makupari. Minulla on hieman ristiriitainen suhde punajuureen. Periaatteessa pidän punajuurista, mutta kyllästyn siihen hyvin äkkiä. Vuohenjuustoa puolestaan voisin syödä melko rajattomasti, mutta sen rasvaprosentti ei ole hyvää seuraa minun rasvaprosentilleni. Niinpä kehittelin tämän pienen lisukevuoan, jossa molempia on sopivasti. Kvinoa lisää vielä annoksen ruokaisuutta, joten tätä herkkua voi syödä sellaisenaan tai vaikkapa lihapullien ja kermaviilikastikkeen kera. 



Punajuuri-kvinoavuoka vuohenjuustolla


2 punajuurta (200 g)
1 tl kuivattua rosmariinia
1 rkl oliiviöljyä
1 dl kvinoaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
150 g pehmeää vuohenjuustoa

Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja raasta punajuuri. Kertakäyttöhanskat ovat tässä oivallinen apuväline, näin vältyt käsien värjäytymiseltä.
Laita vuokaan punajuuriraaste, kypsä kvinoa ja mausteet ja sekoita. Sekoita joukkoon vuohenjuusto kunnon lohkareina.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes punajuuriraaste on pehmennyt.

Makoisaa viikonloppua sadonkorjuuherkkujen parissa! 

6 kommenttia:

  1. Hei kiitti kvinoareseptistä. Mulla on se vielä kokeilematta, ehkäpä voisin kokeilla tätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kvinoa sopii tällaiseen ruokaan oikein mainiosti :) Kiva kun löysit tänne keskeneräiseen uuteen blogiin ;)

      Poista
  2. En ole koskaan oppinut syömään punajuurta. Liekö tullut yliannostus kouluruokalassa? Ai joo, paitsi jauhelihaan sekoitettuna esim. pihveinä on ihan ok :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle se on lapsena kuulemma ollut suurta herkkua, mutta välillä meni pitkään etten syönyt punajuurta oikeastaan ollenkaan. Silloin tällöin ihan kivaa vaihtelua muihin kasviksiin :)

      Poista
  3. Kiitos kivasta kvinoareseptistä. Löytyy kaapista, mutta on jäänyt vähälle käytölle. Ja punajuurista tykkään. Minulle on jäänyt jostakin sellainen hokema päähän, että punajuuret ovat hyviä aivoille. Totta tai tarua, mutta punajuuret ovat kyllä muutenkin hyviä.
    Mukavaa maaliskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun löysit tänne keskeneräiseen blogiin :) Aurinkoista maaliskuuta, Tuula <3

      Poista

Kiitos kun kävit ja kommentoit!