sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Possua, pekonia ja myskikurpitsaa

Sunnuntaina hemmotellaan isänpäivän kunniaksi perhettä hyvällä ruoalla. Tässä annoksessa yhdistyvät syksyn kasvikset ja talvisen tuhti possu. Nopeasti valmistuvat possunpihvit saavat viereensä kermaista myskikurpitsa-pekonivuokaa sekä paistettua lehtikaalia. Vuoka on sen verran kermainen, että erillistä kastiketta ei välttämättä tarvita. Ateria valmistuu melko pienellä vaivalla, joten aikaa jää isänpäivänä muuhunkin kuin keittiössä päivystämiseen. 



Paprikamarinoidut possunpihvit


porsaan ulkofileepihvejä (noin 100 g / ruokailija) 
oliiviöljyä
paprikatahnaa tai savupaprikajauhetta
(suolaa tarvittaesssa)

Laita possunpihvit marinoitumaan pariksi tunniksi. Nosta pihvit huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Kun vuoka alkaa olla kypsää, paista pihvejä pannulla molemmin puolin noin 3,5 minuuttia, kunnes pihvi on mehevä ja juuri ja juuri kypsä.


Kermainen myskikurpitsa-pekonivuoka

1 pkt Amerikan pekonia
800 g myskikurpitsaa
2 dl 15 % ruokakermaa 
ripaus suolaa

Paista pekonisiivut rapeiksi pannulla tai mikrossa. Rouhi jäähtynyt pekoni pieneksi silpuksi. 
Kuori myskikurpitsa ja leikkaa ohuiksi, parin millin siivuiksi. Lado kurpitsa ja pekoni kerroksittain uunivuokaan siten, että kurpitsakerros jää päällimmäiseksi. Kaada päälle ruokakerma ja paista 200 asteisessa uunissa noin tunti. 

Myskikurpitsaviipaleet ja pekoni ennen uunia. 

Tarjoa lisäksi pannulla paistettua lehtikaalia ja punajuurilastuja. Punajuurilastuja löytyy kaupoista hyvin varustellusta sipsihyllystä. Makoisaa Isänpäivää! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja kommentoit!