torstai 13. huhtikuuta 2017

Pääsiäispulla appelsiinituorejuustotäytteellä

Peruspulla saa täytteekseen pääsiäisenä usein rahkaa ja rusinoita, mutta tällä kertaa laitoinkin täytteeseen appelsiinituorejuustoa. Pullataikinan leivoin vähän vahingossa ilman kananmunaa ja laktoosittoman maidon puutteessa päädyin käyttämään nesteenä veden ja kaurajuoman sekoitusta. Hyvää, pehmeää pullaa tuli tälläkin tavalla.



Täyte 

Tämä annos riittää n. 12-15 pullaan, eli reilu puolet puolen litran pullataikinasta.

200 g appelsiinituorejuustoa
1 kananmuna
makeutukseen vaniljasokeria
(appelsiinimarmeladia, mikäli haluat voimakkaamman appelsiinin maun)

Leivo pullataikinasta pyöreitä pullia ja kohota pellillä. Paina kohonneeseen pullaan keskelle kolo juomalasin pohjalla. Täytä kolo tuorejuustotäytteellä. Voitele reunat kananmunalla. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat.

Pulla muuntuu leivokseksi, kun koristelet sen persikkaviipaleilla.

Pullantuoksuista Pääsiäistä! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja kommentoit!