tiistai 12. syyskuuta 2017

Kukkakaalirisotto

Kukkakaalitalkoot nostivat pari viikkoa sitten kotimaisen kukkakaalin otsikoihin ja yhtäkkiä netti tulvahti täyteen mitä moninaisimpia kukkakaalireseptejä. Innostuin kokeilemaan kukkakaalirisottoa ja olenkin tehnyt siitä pari eri versiota. Kukkakaalirisotto sopii erinomaisesti broilerin tai kalan lisukkeeksi, ja maistuu se ihan sellaisenaankin. Sanoisin, että siihen voi tulla suorastaan himo. Pähkinät, voi ja parmesaani pyöristävät kukkakaalin maun niin herkulliseksi, että se maistui jopa kukkakaalia vieroksuvalle ruokailijalle. Toinen maistaja puolestaan luuli kukkakaalia riisiksi. Tämä herkullinen lisuke valmistuu nopeasti, joten kaikki ainekset kannattaa olla valmiiksi valmisteltuna käden ulottuvilla, kun laitat pannun kuumenemaan. 


Kukkakaalirisotto

50 g cashew- tai hasselpähkinöitä
500 g kukkakaalia
2 rkl voita
50 g parmesaania raastettuna
ripaus suolaa
2 rkl sitruunamehua

Raasta kukkakaali raastinraudan isoimmalla terällä tai rouhi veitsellä riisimäiseksi rouheeksi. Paahda pähkinät kevyesti pannulla ilman rasvaa. Rouhi karkeaksi rouheeksi. Käytä cashewpähkinöitä, jos haluat miedomman, makeamman maun. Hasselpähkinöillä saat voimakkaamman maun ja rouskuvamman rakenteen. Raasta parmesaani. 

Kuumenna 2 rkl voita isolla paistinpannulla ja paista kukkakaalirouhetta keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää pähkinät ja sitruunamehu. Sekoita ja anna kuumentua. Lisää parmesaani, maista ja viimeistele suolalla. 

Tarjoiluvinkki: 

Kukkakaalirisottoa, pintapaistettua tonnikalaa (25 sekuntia per sivu, 3x3 cm tanko) ja rapeaksi öljyssä paistettua lehtikaalia. Tämä annos sopivan pienessä koossa olisi myös loistava alkuruoka. 



6 kommenttia:

  1. Oi vau mikä resepti tää kukkakaalirisotto, testiin lähes tältä istumalta! 😊👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä testailuja, Ninski 👍 Tästä tuli kyllä vakioherkku minulle!

      Poista
  2. Voi nam miten hyvältä tuo risotto näyttää. Tästä vinkkaan miehelleni, joka tykkää kovasti kukkakaalista.
    Ihanaa tiistai-iltaa Marika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti maistuu kukkakaalin ystävälle 😊 Kivaa viikon jatkoa, Outi ❤️

      Poista
  3. Näyttää kyllä megahyvältä, vaikka olen aina vältellyt kukkakaalia. Varmasti siitä löytyy uusia makumuotoja, kuin silkka raa'an kukkakaalin maku. Kivaa viikkistä Marika <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reippaasti vaan mausteita niin kyllä kukkakaalikin taipuu moneksi :) Hyvää viikon alkua, Tiia <3

      Poista

Kiitos kun kävit ja kommentoit!