maanantai 4. syyskuuta 2017

Härkisstroganoff

Kasvisruokabuumi vain jatkuu ja miksipä ei jatkuisi. Kaukana takanapäin ovat ajat, jolloin kasvisruualla tarkoitettiin vedessä ylikypsiksi keitettyjä sekavihanneksia. Trendi näkyy myös valmisruokatarjonnassa, joten kasvisten määrän lisääminen on nyt helpompaa kuin koskaan. Härkistä ja nyhtökauraa löytyy jo ravintoloiden listoiltakin, ja ne ovatkin helppo tapa nostaa kasvisruuan proteiinimääriä. Ja aah tätä syksyn sadonkorjuuaikaa! Tuoreita, ihania kotimaisia kasviksia on nyt tarjolla edullisesti ja niistä kannattaa ehdottomasti ottaa ilo irti. Avomaankurkuista olenkin tehnyt jo useamman satsin mummonkurkkuja, jotka maistuvat stroganoffin lisukkeena.

Nyhtökaura ei koskaan lyönyt itseään läpi minun keittiössäni, mutta Härkistä käytän edelleenkin. Rakkaudella Vege - lehdestä löytyi kasvisstroganoffin ohje, jossa pääraaka-aineena on Härkis. Pienillä omilla tuunauksilla ohje muuntui tällaiseksi: 

1 shalottisipuli
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl tomaattipyreetä
5 dl vettä
1 tl kasvisliemijauhetta
1 rkl soijakastiketta
2 rkl Dijon-sinappia
rouhittua mustapippuria
1 pkt Härkistä (maustamaton)
2 dl Planti French herbs - ruokakermaa
muutama timjamin oksa

Tarjoiluun: keitetyt perunat ja mummonkurkut

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja ruskista hetki sekoitellen. Lisää tomaattipyree, vesi ja kasvisliemijauhe. Keitä sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää soijakastike, sinappi ja mustapippuri. Tarkista maku. Jos kastike on liian sakeaa, lisää tilkka vettä. Lisää Härkis ja ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Vältä tässä vaiheessa liikaa sekoittelua, että Härkis ei hajoa muusiksi. Viimeistele timjaminlehdillä. Voit halutessasi sekoittaa kastikkeeseen suolakurkkukuutioita, itse tarjosin kurkut mieluummin erikseen.




2 kommenttia:

  1. Härkis uppoo myös täällä, se on oikeastaan aika hyvää. Herkun näköistä ruokaa olet taas laittanut.
    Ihanaa viikkoa Marika <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi <3 Pitää kokeilla lisää erilaisia härkisreseptejä, pizzantäytteenäkin se on varsin oivallinen. Kivaa loppuviikkoa, Outi!

      Poista

Kiitos kun kävit ja kommentoit!