keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Kevyesti chilinen mangohillo

Mango tuo tropiikin tuoksun harmaaseen marraskuuhun. Kypsä, kullankeltainen ja mehua tihkuva mango maistuu sellaisenaankin ihanalta, mutta sesongin herkkuja voi hyödyntää monin tavoin. Halusin taittaa mangon makeutta hiukkasen, joten maustoin hillon limellä ja chilillä. Ne antavat makuun syvyyttä ja antavat mangon loistaa entistä kirkkaammin.

Miten tätä kultaista ihanuutta sitten nautitaan? Hillo on sen verran makeaa, että se kaipaa parikseen jotain raikasta tai suolaista. Rahka tai turkkilainen jugurtti on oivallinen yhdistelmä mangohillon kanssa, lisäksi vaikka hieman parapähkinää. Hillo maistuisi myös vaniljajäätelön kanssa. Koukuttavin yhdistelmä on kuitenkin tähän mennessä ollut gouda&mangohillo&timjami voileipäkeksin päällä. Mitä vanhempi ja voimakkaampi gouda, sitä parempi. Kakun väliin en tätä hilloa ehkä laittaisi, tai sitten täytteesssä pitäisi olla jokin kirpakka elementti mukana.   




Ainekset

750 g mangon hedelmälihaa (tarkoittaa noin kilon painoista mangoa)
2 limen mehu
2 punaista keskivahvaa chiliä
300 g hillosokeria
tabascoa

Leikkaa mango pieniksi kuutioiksi. Hienonna chili. Jos haluat voimakkaamman maun, käytä myös siemenet - itse jätin ne pois, joten chili maistuu vain häivähdyksenä. Purista limet. Laita mango, limemehu ja chili kattilaan ja kuumenna, kunnes kattilasta nousee höyryä. Lisää hillosokeri ja keittele miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää lopuksi 1 rkl tabascoa. 

Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia ja purkita kuumiin säilykepurkkeihin. Tästä annoksesta tulee 7-8 dl hilloa. Nauti esim. juuston ja voileipäkeksien kanssa tai puuron hillosilmänä. Hillo sopisi erinomaisesti myös jäätelön seuraksi. 











1 kommentti:

  1. Meidän tyttö rakastaa mangoa. Tällainen hillo voisi olla hänelle mieleen.
    Mukavaa keskiviikkoiltaa Marika <3

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja kommentoit!