Kukkakaalitalkoot nostivat pari viikkoa sitten kotimaisen kukkakaalin otsikoihin ja yhtäkkiä netti tulvahti täyteen mitä moninaisimpia kukkakaalireseptejä. Innostuin kokeilemaan kukkakaalirisottoa ja olenkin tehnyt siitä pari eri versiota. Kukkakaalirisotto sopii erinomaisesti broilerin tai kalan lisukkeeksi, ja maistuu se ihan sellaisenaankin. Sanoisin, että siihen voi tulla suorastaan himo. Pähkinät, voi ja parmesaani pyöristävät kukkakaalin maun niin herkulliseksi, että se maistui jopa kukkakaalia vieroksuvalle ruokailijalle. Toinen maistaja puolestaan luuli kukkakaalia riisiksi. Tämä herkullinen lisuke valmistuu nopeasti, joten kaikki ainekset kannattaa olla valmiiksi valmisteltuna käden ulottuvilla, kun laitat pannun kuumenemaan.
Kukkakaalirisotto
50 g cashew- tai hasselpähkinöitä500 g kukkakaalia
2 rkl voita
50 g parmesaania raastettuna
ripaus suolaa
2 rkl sitruunamehua
Raasta kukkakaali raastinraudan isoimmalla terällä tai rouhi veitsellä riisimäiseksi rouheeksi. Paahda pähkinät kevyesti pannulla ilman rasvaa. Rouhi karkeaksi rouheeksi. Käytä cashewpähkinöitä, jos haluat miedomman, makeamman maun. Hasselpähkinöillä saat voimakkaamman maun ja rouskuvamman rakenteen. Raasta parmesaani.
Kuumenna 2 rkl voita isolla paistinpannulla ja paista kukkakaalirouhetta keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää pähkinät ja sitruunamehu. Sekoita ja anna kuumentua. Lisää parmesaani, maista ja viimeistele suolalla.
Tarjoiluvinkki:
Kukkakaalirisottoa, pintapaistettua tonnikalaa (25 sekuntia per sivu, 3x3 cm tanko) ja rapeaksi öljyssä paistettua lehtikaalia. Tämä annos sopivan pienessä koossa olisi myös loistava alkuruoka.
Oi vau mikä resepti tää kukkakaalirisotto, testiin lähes tältä istumalta! 😊👌
VastaaPoistaHyviä testailuja, Ninski 👍 Tästä tuli kyllä vakioherkku minulle!
PoistaVoi nam miten hyvältä tuo risotto näyttää. Tästä vinkkaan miehelleni, joka tykkää kovasti kukkakaalista.
VastaaPoistaIhanaa tiistai-iltaa Marika!
Varmasti maistuu kukkakaalin ystävälle 😊 Kivaa viikon jatkoa, Outi ❤️
PoistaNäyttää kyllä megahyvältä, vaikka olen aina vältellyt kukkakaalia. Varmasti siitä löytyy uusia makumuotoja, kuin silkka raa'an kukkakaalin maku. Kivaa viikkistä Marika <3
VastaaPoistaReippaasti vaan mausteita niin kyllä kukkakaalikin taipuu moneksi :) Hyvää viikon alkua, Tiia <3
Poista