keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Samettinen palsternakkakeitto wasabitwistillä

Kasvissosekeitto on helppoa arkiruokaa parhaimmillaan. Se on loputtomasti muunneltavissa omien mieltymysten ja jääkaapin sisällön mukaan. Pienellä tuunauksella se taipuu jopa hienon illallisen alkuruoaksi. Rakastan palsternakan aromaattisuutta, ja palsternakka kyllä ottaa oman tilansa lautaselta. Ujostelematta, mutta tyylikkäästi. Tässä keitossa palsternakka saa seurakseen ripauksen omenan kirpeyttä ja wasabin tulisuutta. Keitto on samettisen pehmeää ja tuoksuu muhkeasti palsternakalta, mutta maku yllättää pienellä puraisulla. Vaaleudestaan huolimatta ei siis mikään perusblondi. Lisukkeeksi vielä hiukan pekonia ja rucolaa, ja makujuhlat voivat alkaa. 

400 g palsternakkaa
200 g jauhoista perunaa
2 banaanishalottisipulia
1 kasvisliemitiiviste (Fond du chef)
1 Granny Smith omena
1 iso rkl wasabituorejuustoa
1-2 dl 10 % ruokakermaa

Laita kattilaan noin puoli litraa vettä ja kasvisliemitiiviste. Sillä aikaa kun vesi kiehuu, kuori ja kuutioi perunat ja palsternakka sekä silppua sipuli. Laita kasvikset kiehuvaan liemeen ja keitä kunnes ne ovat täysin kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä, kasvisten pitäisi juuri ja juuri peittyä. Kypsennyksen loppuvaiheessa lisää kattilaan viipaloitu omena, ohuina viipaleina se kypsyy nopeasti. 

Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Lisää tuorejuusto ja kerma ja kiehauta. Jos soppa tuntuu liian sakealta, lisää kermaa. Wasabin pitäisi maistua kevyenä puraisuna jälkimaussa, ei peittäen palsternakan hienoa aromia. Wasabin ystävä lisää tuorejuustoa vähän reilummalla kädellä. 

Tarjoile esim. siemensekoituksen tai rapean pekonisilpun ja rucolan kanssa.


4 kommenttia:

  1. Palsternakka on ihanaa, se on aivan liian aliarvostettu juures.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mieltä! Palsternakkaa voisi käyttää paljon enemmänkin.

      Poista
  2. No tässä se resepti nyt on - tuo oli niin hyvää!!!
    Aurinkoa päivääsi! :)

    VastaaPoista
  3. Ihailen teitä ruokabloggaajia! Ruuastakin voi sanoa - ei mikään perusblondi :)
    Ihanan näköinen keitto. En ole koskaan tehnyt palsternakkakeittoa. Tämäköhän olisi ensimmäiseni. Kiitos kivasta reseptistä.
    Mukavaa viikkoa, Marika <3

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja kommentoit!