sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Appelsiinijuustokakku

Juustokakku on mainio jälkiruoka tai kahvipöydän kuningatar monestakin syystä. Ensinnäkin reseptit ovat loputtomasti muunneltavissa omien makumieltymysten mukaan. Kun löydät hyvän juustokakun perusohjeen, vain taivas on rajana erilaisille kokeiluille. Toiseksi, juustokakku toteuttaa yhden helpon juhlakokkauksen pääkriteereistä: Sen voi tehdä etukäteen valmiiksi ja vain nostaa pöytään, kun hetki koittaa. Appelsiinijuustokakku on erityisen raikas herkku keväiseen juhlapöytään, vaikka pääsiäiseksi.

Appelsiinijuustokakun kyytipojaksi sopii makea unkarilainen jälkiruokaviini, Tokaji Aszu.


Appelsiinijuustokakku

Pohja: 
200 g digestive-keksejä
75 g voita

Murskaa keksit. Itse tykkään tehdä tämän siten, että laitan keksit isoon pakastepussiin ja kaulitsen keksit muruiksi pussin päältä. 
Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa tasaiseksi massaksi. Painele keksipohja irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Kakku on helppo vetää leivinpaperin kanssa pois vuokapohjalta. 

Täyte: 
5 liivatelehteä
1 prk appelsiinirahkaa
200 g appelsiinituorejuustoa
2 dl vispikermaa 
1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
tomusokeria maun mukaan

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. 
Vaahdota kerma ja sekoita siihen rahka ja tuorejuusto. 
Kuumenna puolet mehusta kiehuvaksi ja liuota siihen liivatelehdet. Sekoita hyvin, ettei liivateliemeen jää klimppejä. Kaada hiukan jäähtynyt liivateliemi ja loput mehusta täytteen joukkoon. Sekoita hyvin. 
Tarkista maku ja lisää tomusokeria tarpeen mukaan. 
Kaada täytemassa keksipohjan päälle, peitä vuoka esim. kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli. 

Kiille: 
3 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
3 liivatelehteä
tomusokeria

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna tilkka mehua ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Lisää loput mehusta ja sekoita tasaiseksi. Mausta tomusokerilla. Kiille saa olla kunnolla makea, että appelsiinin maku tulee hyvin esiin. Varsinkin jos juustomassa ei ole kovin makea, kakku tarvitsee makean kiilteen vastapainoksi. Kaada kiille kakun päälle ja siirrä kakku takaisin kylmään hyytymään neljäksi tunniksi. 

Koristele pääsiäisrakeilla tai suklaamunilla. Tarjoa lisäksi kastikkeena mansikka-mangososetta. 

Kastike:
0,5 l pakastemansikoita
1 kypsä mango



Soseuta mansikat ja mango sauvasekoittimella tai blenderillä, lisää tarpeen mukaan makeutukseksi hiukan juoksevaa hunajaa.

1 kommentti:

  1. Rakastan juustokakkuka ja tuo on varmasti ihanan raikas pääsiäisaterialle. Mielestäni sitrusjälkkärit sopii täydellisesti pääsiäiseen. Aurinkoista pääsiäistä Marika<3

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja kommentoit!