sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Punajuuri-porkkanakeitto


Juuressesonki on syksyllä parhaimmillaan, ja se jatkuu pitkälle talveen. Parin kilon punajuuripussi lähtee kaupasta muutamalla eurolla ja siitä riittää raaka-ainetta useampaankin ateriaan. Yhdistelen mielelläni punajuurta muiden kasvisten ja voimakkaiden juustojen kanssa, sillä omaan makuuni punajuuri sellaisenaan on liian makea. Ravintoarvoiltaan punajuuri on mainio pakkaus, esim. folaattipitoisuudeltaan se on kasvisten kärkipäätä. 



Punajuuri-porkkanakeitto

2 shalottisipulia
6 keskikokoista porkkanaa
12 pientä punajuurta 
(punajuuria ja porkkanaa suunnilleen yhtä paljon)
tilkka öljyä
kasvislientä
2 tl kuivattua timjamia
tarvittaessa herbamarea tai suolaa

Tarjoiluun Aura Goldia tai muuta sinihomejuustoa

Kuori ja paloittele sipulit ja juurekset. Mitä pienemmäksi pilkot, sitä nopeammin soppa kypsyy. Kuullota kasviksia hetki öljytilkassa kattilassa. Lisää kuumaa kasvislientä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät. Anna kiehua keskilämmöllä, kunnes kasvikset pehmenevät. 

Kaada soppa tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Lisää tarvittaessa nestettä, jos keitto on liian paksua. Kaada keitto takaisin kattilaan, kuumenna ja tarkista maku. 
Tarjoile sinihomejuuston ja valkosipulileivän kanssa. Kuvissa lisukkeena myös öljyssä rapeaksi paistettua porkkanaraastetta. Keitosta riittää pääruoaksi noin neljälle, alkukeittona kuudelle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja kommentoit!